- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr třtinový hnědý | 80 |
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Lískové ořechy (nesolené) | 80 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Olej řepkový | 40 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Jablko | 150 |
Tvaroh odtučněný průměr | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 120 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 10188 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 107,
Sacharidy (g): 283,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 110,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 849 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 23.6, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ořechy nameleme, smícháme s moukou a kypřícím práškem, můžeme dochutit skořicí. Vejce smícháme s olejem, tvarohem, mlékem a cukrem, vše promícháme se sypkými ingrediencemi. Jablka nastrouháme a přimícháme do těsta. Malé (nebo pokud nemáme, tak větší) formy na bábovky si vymažeme olejem a vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme na 180 °C dle velikosti, kontrolujeme špejlí, pokud se na ní nezachytí drobečky, je bábovka hotová.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
jablka nebo mrkev.Ale používám máslo. Takže řepkový olej málo alternativa je dobrý tip.